×

STARPTAUTISKĀ KONFERENCĒ LIEK PAMATUS TRAUKSMES CELŠANAS NĀKAMAJAM LĪMENIM

2020. gada 5. un 6. novembrī ikvienu interesentu aicinām tiešsaistē sekot līdzi konferences “Trauksmes celšana: nākamais līmenis” norisei. Konferencē piedalīsies kā pašmāju, tā arī starptautiskie eksperti, trauksmes cēlēji un viņu atbalstītāji.

Konferences programma -> Programmas pdf fails

Videoieraksti pieejami šeit -> 

Konferences pirmajā dienā dalībnieki fokusēsies uz ziņošanas kanālu izveidi un darbību valsts sektorā, trauksmes cēlēju konsultāciju un aizsardzību, un trauksmes celšanas gadījumu izmeklēšanas modeļu salīdzinājumu. Līdztekus Valsts kancelejas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts vides dienesta, Tieslietu ministrijas, Juridiskās palīdzības administrācijas, Valsts darba inspekcijas, Iepirkumu uzraudzības biroja un citu iestāžu ekspertiem un kontaktpersonām trauksmes celšanas jautājumos, konferencē piedalīsies arī ārvalstu eksperti. To vidū būs Eiropas Komisijas Tiesiskuma un patērētāju ģenerāldirektorāta, Lietuvas Ģenerālprokuratūras un Francijas tiesībsarga pārstāvji, kā arī Nīderlandes “Trauksmes cēlēju mājas” priekšsēdētājs.

Otrās konferences dienas, 6. novembra centrā ir trauksmes cēlējs un sekmīga iekšējās trauksmes celšanas sistēmas darbība. Par atbalstu, ko organizācijas, iestādes un mediji var sniegt trauksmes cēlējiem, runās ASV vēstnieks Latvijā, Nīderlandes karalistes vēstnieks Latvijā, “Transparency International” Lietuvas nodaļas vadītājs, ASV “Government Accountability Project” juridiskais direktors, ASV federālais prokurors un rezidējošais juridiskais padomnieks, Igaunijas “Ekspress Meedia” pētnieciskais žurnālists un Serbijas pētnieciskās žurnālistikas izdevuma “Pistaljka” galvenais redaktors.

Savā pieredzē dalīsies arī viens no zināmākajiem Norvēģijas trauksmes cēlējiem ar stāstu “Kurmis Siemens!”. Savu dalību apstiprinājuši arī Rīgas domes un “Swedbank” pārstāvji, lai veicinātu izpratni par iekšējās trauksmes celšanas sistēmas priekšrocībām iestādēs un uzņēmumos.

“Ir ļoti svarīgi aizsargāt trauksmes cēlējus, jo ir nepieciešama liela drosme, lai runātu par pārkāpumiem gan publiskajā sektorā, gan uzņēmējdarbības vidē. Trauksmes celšana sniedz labumu profesionālajai videi un maina sabiedrību uz labo pusi,” uzsver Nīderlandes Karalistes vēstnieks Latvijā Govert Jan Bijl de Vroe.

Konferenci organizē “Sabiedrība par atklātību – Delna” un Alianse pret korupciju Latvijā, sadarbībā ar Valsts kanceleju un Valsts administrācijas skolu.

Konferenci līdzfinansē ASV vēstniecība Latvijā, Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā un Pasaules brīvo latviešu apvienība, kā arī ESF projekts Nr.3.4.2.0/15/I/002 “Valsts pārvaldes cilvēkresursu profesionālā pilnveide korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas jomā” ietvaros. Informatīvi atbalsta Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (AmCham).

Ar EEZ un Norvēģijas grantu palīdzību Norvēģija sniedz savu ieguldījumu trauksmes sistēmas izveidē Latvijā.

Papildu informācija:
Inese Tauriņa
“Sabiedrības par atklātību – Delna” direktore
Alianses pret korupciju Latvijā vadītāja
Inese.Taurina@delna.lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52