×

LŪDZAM AR ZIEDOJUMU ATBALSTĪT DELNAS CĪŅU PRET KORUPCIJU

Starptautiskajā pretkorupcijas mēnesī – decembrī – mēs sveicam plašo “Sabiedrība par atklātību – Delna” saimi – ikvienu biedru, atbalstītāju un Latvijas iedzīvotāju, kas aktīvi seko līdzi mūsu darbam. Kopā ar Jums mēs esam vieni no atklātības celmlaužiem Latvijā un jau vairāk nekā 20 gadus veicinām atklātību un cīnāmies pret korupciju!

Ar Jūsu atbalstu mēs aizstāvam sabiedrības intereses un nevilcinoties izgaismojam negodprātīgu un nejēdzīgu rīcību!

Pateicoties Jums mēs varam būt trauksmes cēlēju iedvesmotāji, esam radījuši trauksmes cēlējiem atbalstošu vidi. Mēs esam par Latviju kā aktīvu iedzīvotāju valsti, kurā ikvienam ir tiesības iegūt labklājību godīgā veidā.

 

Lielāko daļu savu aktivitāšu mēs īstenojam, piesaistot projektu finansējumu. Taču mūsu komanda daudz laika pavada arī pro bono darbā. Mēs iesaistāmies netaisnības un negodprātīgas rīcības novēršanā, kad tas ir nepieciešams, un saprotam, ka vienīgais veids, kā šos darbus varam veikt arī turpmāk – ir saņemot finansiālu atbalstu no Delnas atbalstītājiem.

Pēdējā gada laikā Delnas komanda ir panākusi svarīgas pārmaiņas un turpina veikt virkni pro bono darbu:

1. Mēs atsaucāmies Aizsardzības ministrijas aicinājumam un piedalījāmies 14 ministrijas darba grupu sēdēs un 7 Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra iepirkumu komisijas sēdēs un vērtējām 10 ar COVID-19 saistītos iepirkumu procesus, no kuriem sešos iepirkumos Delna bija klāt no to uzsākšanas brīža un varēja piedalīties iepirkumu komisijās. Delnas mērķis bija uzraudzīt ārkārtējās situācijas centralizēto iepirkumu procedūru, ievērojot labas pārvaldības principus un normatīvajos aktos noteikto.

2. Mēs uzraudzījām SIA “Latvenergo” Padomes nominācijas komisijas darbu un izteicām savu viedokli par komisijas darbu.

3. Mēs esam trauksmes cēlēju iedvesmotāji un aizstāvji un iestājamies par to, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs var brīvi runāt par redzētajiem un dzirdētajiem pārkāpumiem, negodprātīgo rīcību savā darba vietā. Latvijas trauksmes celšanas un tai skaitā Delnas pieredze ir atzīta par labāko Eiropā;

4. Mēs skaidrojām sabiedrībai par Valsts policijas priekšnieka izraudzīšanas kārtību, nosūtījām vēstuli Iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam un Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam, aicinot sniegt atbildi uz jautājumu, kāpēc Iekšlietu ministrs pēc atklātā konkursa uz Valsts policijas priekšnieka amatu noslēgšanās bez rezultāta neizsludināja atkārtotu konkursu;

5. Mēs aicinājām ievērot ievērot labu pārvaldību, nosūtot vēstuli Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un Valsts vides dienestam (VVD) ar aicinājumu īstenot atklātu un objektīvu depozīta sistēmas operatora izvēles procesu, kas balstīts uz labas pārvaldības principiem.

6. Mēs ceļam publisku trauksmi par korupcijas, naudas atmazgāšanas un ēnu ekonomikas gadījumiem, lai veicinātu uzņēmējdarbības vides sakārtošanu Latvijā un godīgu nodokļu nomaksu.

No 2020. gada novembra esam jauna Delnas komanda un savus nākamos darbības virzienus esam iezīmējuši šajā video.

Delnas pro bono darbam, līdzfinansējumam projektos, komandas stiprināšanai, kā arī Delnas ietekmes nostiprināšanai ik gadu ir nepieciešami 20 000,- eiro. Vēršamies pie Jums ar lūgumu palīdzēt šo mērķi sasniegt!

Individuālie ziedotāji, kas ziedo nelielu summu katru mēnesi, kopā gada laikā var saziedot ievērojamus līdzekļus. Šogad līdz 1. decembrim no 20 individuāliem ziedotājiem Delna ir saņēmusi jau 5215 eiro, līdz gada beigām viņu ziedotā summa vēl augs. Mūsu regulāro atbalstītāju ziedojumu summas ir no 5 līdz 50 eiro mēnesī – vidēji 20 eiro mēnesī.

20 000 eiro mērķis gadā ir ambiciozs, bet ejot Delnas kopienai plašumā varam panākt pārmaiņas. Mums ir jāpiesaista tikai 300 ikmēneša ziedotāji, lai gada laikā nepieciešamā summa tiktu savākta. Turklāt, ja ziedotāji turpinās savu ziedojumu arī nākamgad, tad Delna varēs paplašināt savu darbību un iesaistīties projektos un aktivitātēs, kurās līdz šim nav bijis spēka piedalīties.

Mēs esam par Latviju kā aktīvu iedzīvotāju valsti, kurā ikvienam ir tiesības iegūt labklājību godīgā veidā.

Mēs ticam, ka mūsu darbs pozitīvi ietekmēs Latvijas iedzīvotāju pilsonisko aktivitāti un pieaugs iedzīvotāju skaits, kuri tic personīgajai spējai ietekmēt politiskos procesus!

Ja arī Jums šis ir svarīgi, atbalstiet mūs ar ziedojumu!

Lūdzu, kļūstiet par Delnas atbalstītāju ar regulāru ikmēneša ziedojumu. Tas ir ērts un efektīvs veids, kā kopā veidot godīgāku Latviju.

Ziedo Delnai no mājaslapas šeit ->

Rekvizīti:
“Sabiedrība par atklātību – Delna”
Reģ. nr. 40008037054
Konts LV34UNLA0050022979830 (SEB banka) vai LV31HABA0552044267218 (Swedbanka)

SAKĀM PALDIES PAR ATBALSTU JAU TAGAD!

#KopāPretKorupciju

 

Šis ieraksts ir publicēts ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Par publikācijas saturu atbild biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna”. 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52