×

DELNA AICINA UZ DISKUSIJU PAR LATVIJAS KORUPCIJAS UZTVERES INDEKSA REZULTĀTIEM

2021. gada janvāra izskaņā “Sabiedrība par atklātību – Delna” publiskoja jaunākā Korupcijas uztveres indeksa (KUI) Latvijas rezultātus kopā ar analīzi un rekomendācijām lēmumu pieņēmējiem.

Turpinot iesākto, 18.  februārī plkst. 15.00–16.30 aicinām ikvienu piedalīties diskusijā Zoom platformā, lai ar ekspertiem analizētu KUI Latvijas rezultātus un pārrunātu, ko darīt, lai uzlabotu Latvijas situāciju. Pārrunāsim ar korupciju saistītās jomas valsts un privātajā sektorā, īpašu uzmanību pievēršot Delnas KUI analīzē apskatītajiem virzieniem:

  • politiskā integritāte (politiķu godprātība),
  • godprātība uzņēmējdarbībā,
  • Latvijas spēja notiesāt augsta līmeņa amatpersonas ar korupciju saistītās lietās.

 

Plašāk ar Delnas KUI analīzi latviešu, krievu un angļu valodā var iepazīties šeit.

Delna aicina diskusijā iesaistīties Saeimas deputātus, uzņēmējus, biznesa asociāciju pārstāvjus un valsts amatpersonas, kuru ikdienas pienākumos ietilpst korupcijas apkarošana un korupcijas pārkāpumu izmeklēšana un kriminālvajāšana. Diskusiju vadīs Lolita Čigāne. Piedalīties pasākumā, komentēt un uzdot jautājumus aicinām mediju pārstāvjus, ikvienu aktīvu iedzīvotāju, kuram rūp Latvijas cīņa ar korupciju.

Diskusijā var piedalīties tikai reģistrētie dalībnieki, ieraksts netiks izplatīts . Lai reģistrētos, sekojiet saitei ->

Diskusijas dienā Delna visiem reģistrētajiem dalībniekiem nosūtīs piekļuves saiti, lai pievienotos pasākumam.

Korupcijas uztveres indeksu (Corruption Perceptions Index 2020) ik gadu publicē starptautiskā pretkorupcijas organizācija Transparency International, un tas ir pasaulē visplašāk lietotais publiskā sektora korupcijas līmeņa indikators. Delna ir starptautiskās pretkorupcijas organizācijas Transparency International nodaļa Latvijā.

 

 

 

Šo aktivitāti finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija ar EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Par saturu atbild biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52