×

PAR ZIŅOŠANU PAR ĀRPUSKĀRTAS VAKCĪNAS PRET COVID-19 SAŅEMŠANU

Delna ir nosūtījusi vēstuli Nacionālajam veselības dienestam un Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojam.

Covid-19 vakcīnu ražošanas un piegāžu apjomi ir ierobežoti, pieprasījums pēc vakcīnām gan Eiropas Savienībā, gan Latvijā ir augsts, un tas rada pamatu bažām par iespējamu korupciju attiecībā uz vakcīnu pret Covid-19 saņemšanas kārtību. Korupcijas risks veselības sektorā pandēmijas laikā ir īpaši būtisks, jo tā rezultātā vakcinēšanās var tikt liegta kādam, kam tā ir patiešām nepieciešama.

Līdz ar to ir nepieciešams apzināt un novērst korupcijas un citus riskus un to ietekmi uz vienlīdzīgu piekļuvi veselības aprūpes pakalpojumiem, kā arī izstrādāt mehānismus, lai nodrošinātu, ka vakcīnas pret Covid-19 nonāk pie tām personām, kam to saņemšana ir paredzēta prioritārā kārībā saskaņā ar Ministru kabineta izstrādāto plānu.

Tādēļ Delna aicina NVD un Vakcinācijas biroju sniegt informāciju par to:

  • vai ir izstrādāta sistēma ārpuskārtas vakcīnu saņemšanas riska novēršanai;
  • kā rīkoties iedzīvotājiem vai iestādēm, ja to rīcībā ir informācija par konkrētiem gadījumiem, kad vakcīna pret Covid-19 ir saņemta ārpus kārtas.

 

Vēstules teksts pdf failā ->

Sazinieties ar Delnas Trauksmes celšanas centru, ja

  • Vēlaties paziņot par iespējamu korupciju, krāpšanu, kaitējumu sabiedrībai, veselībai vai videi, vai par amatpersonu pārkāpumiem un, ja esat iespējamā pārkāpuma upuris vai liecinieks;
  • Ja Jūsu darba devējs ir vērsies pret Jums ar kādām sankcijām pēc tam, kad esat cēlis trauksmi par iespējamiem pārkāpumiem savā darba vietā;
  • Vēlaties saņemt atbalstu sistēmiskas korupcijas gadījumu risināšanā vai korupcijas risku novēršanā, vēršoties pie atbildīgajām amatpersonām un medijiem.

Sīkāka informācija ->

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52