×

AICINĀM AR ZIEDOJUMU ATBALSTĪT DELNAS DARBU PRET KORUPCIJU

Korupcija Latvijā nemazinās. Tā mainās, kļūst viltīgāka, un mums ir jāspēj sekot tai līdzi. Jā, mēs vairāk neredzam korupciju – sīku kukoļošanu uz ielas. Tā attīstās līdz ar jaunākajām tehnoloģijām, atrod iespējas augt un vērsties plašumā, piesaista negodprātīgus cilvēkus, kas sekmē tās dzīvotspēju un pieļauj negodprātīgus un koruptīvus notikumus. Tādēļ arī korupcijas apmēri joprojām ir lieli.

Korupcijas uztveres indeksā Latvijas rādītāji cīņa ar korupciju nav mainījušies kopš 2014. gada. 84 % Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka korupcija Latvijā ir izplatīta – tādi ir 2020. gada vasarā publicētie Eirobarometra pētījuma dati. Turklāt pētījumā akcentēts sabiedrības uzskats, ka kopumā korupcija Latvijā pēdējo septiņu gadu laikā nav būtiski mazinājusies un valdība nedara pietiekami, lai efektīvi apkarotu korupciju. Arī 2021. gada maijā publicētie Iekšlietu ministrijas pētījuma dati parāda, ka Latvijas iedzīvotāju izpratnē aktuālākā Latvijas drošības problēma ir nevis Covid-19 (71 %), bet korupcija – tā uzskata 74 % iedzīvotāju.

Korupcija ir pārāk dārga! Eiropas Parlamenta pasūtītajā institūta RAND Europe 2016. gada pētījumā aprēķināts, ka korupcijas apjoms Latvijā bija vairāk nekā puse no valsts budžeta vai 13–19 % iekšzemes kopprodukta (IKP) – no 3,4 līdz 5,08 miljardiem eiro. Tie ir vidēji vismaz 2000 eiro uz katru iedzīvotāju! Pietiktu līdzekļu izglītībai, veselībai, drošībai, pensijām, infrastruktūrai, attīstībai un labai dzīvei Latvijā.

Tāpēc Delnas darbs nemazinās. Mēs arvien vairāk strādājam, lai veicinātu atklātību, pasargātu no korupcijas cietušos, iedrošinātu viņus celt trauksmi, veicinātu atklātu pašvaldību un uzņēmumu darbu. Mēs strādājam, lai izglītotu jauniešus, iemācītu viņus prasīt atklātību, nesamierināties ar netaisnību, iesaistīties lēmumu pieņemšanā. Ar ikviena ziedotāja atbalstu mēs aizstāvam sabiedrības intereses un izgaismojam negodprātīgu un nejēdzīgu rīcību!

Aicinām ar nelielu ikmēneša ziedojumu atbalstīt Delnas darbu!

2020. gadā Delnas komanda 15% no sava laika veltīja, veicot pro bono darbus – tās bija 776 stundas, kas ir apm. 10 000 eiro. Lielāko daļu sava darba mēs veicam, pateicoties piesaistītajam projektu finansējumam, taču to ietvaros nevaram nekavējoties reaģēt un aizstāvēt sabiedrības intereses. To var paveikt, ja ir iespējams segt pro bono darba izmaksas. Tāpēc vienīgais veids, kā šos darbus varam veikt arī turpmāk – ir saņemot finansiālu atbalstu no Delnas atbalstītājiem.

Kādi ir bijuši Delnas nozīmīgākie 2020. gada darbi? Kādos notikumos esam iesaistījušies? Lasiet mūsu atbalstītāju un biedru vērtējumu rakstā “Nozīmīgākie pretkorupcijas notikumi 2020. gadā”!

2020. gadā Delnai ir ziedojuši 44 cilvēki – ar vienreizēju vai ikmēneša ziedojumu atbalstot mūsu darbu, kopā ziedojot 5606,- eiro. Vidēji viens vienreizējais ziedojums ir bijis 62,- eiro; vidēji viens ikmēneša ziedotājs, mēnesī ziedojot apm. 5–20 eiro, gada laikā ir ziedojis 162,- eiro. Kopā liekot nelielus ziedojumus, veidojas būtiski līdzekļi, kas Delnas darbībai un neatkarībai ir ļoti nozīmīgi.

Ziedo Delnai no mājaslapas šeit ->

Izveido regulāro maksājumu savā internetbankā ->

Rekvizīti:
“Sabiedrība par atklātību – Delna”
Reģ. nr. 40008037054
Konti:
LV34UNLA0050022979830 (SEB banka)
LV31HABA0552044267218 (Swedbanka)

 

Iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, norādiet ziedojumu Delnai un saņemiet attiecīgu iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu.

 

Šis ieraksts ir publicēts ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Par publikācijas saturu atbild biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52