×

DELNA AICINA UZ PUBLISKO DISKUSIJU PAR INTEREŠU KONFLIKTA PĀRVALDĪBU

“Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) un ASV vēstniecība Latvijā aicina piedalīties starptautiskā tiešsaistes apaļā galda diskusijā “Interešu konflikta pārvaldība centrālajā valdībā un kapitālsabiedrībās”.

Šī ir otrā apaļā galda tikšanās trīs pasākumu sērijā, kas veltīta Eiropas Padomes Pretkorupcijas starpvalstu grupas (GRECO) rekomendācijām un Latvijas progresam korupcijas novēršanā un atklātības veicināšanā.

Šīs diskusijas mērķis ir paplašināt informētību un diskusijas par interešu konflikta novēršanu, identificēšanu un pārvaldību Latvijas centrālajā valdībā (konsultatīvo darbinieku un padomnieku līmenis) un valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrību vadībā. Pasākumā piedalīsies:

  • Nīderlandes Karalistes vēstnieks Latvijā V.E. Hoverts Jans Korneliss Beils de Vrū (Govert Jan Cornelis Bijl de Vroe),
  • Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Inga Goldberga,
  • GRECO vecākā padomniece Ļubova Samokhina (Lioubov Samokhina),
  • pretkorupcijas un labas pārvaldības eksperti no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un domnīcas PROVIDUS.

 

Pasākuma otrajā daļā notiks publiskā diskusija, kurā piedalīsies 13. Saeimas deputāti, tajā skaitā deputāti no Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas, kuras kompetencē ir dažādi ar interešu konfliktu amatpersonu darbībā saistīti jautājumi. Diskusijas laikā aicināsim Saeimas deputātus, Valsts kancelejas pārstāvjus, kā arī ikvienu interesentu iesaistīties sarunās par pēdējā laikā sabiedrībā izskanējušajiem interešu konflikta jautājumiem, tajā skaitā arī par pretrunīgi vērtētajiem grozījumiem likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, kuri būtiski sašaurina valsts amatpersonas deklarācijas publiskojamo daļu noteiktām amatpersonu grupām – augstskolu padomju un valsts kapitālsabiedrību padomju locekļiem.

Aicinām piedalīties valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju pārstāvjus, nevalstisko sektoru, pētniekus, žurnālistus un ikvienu interesentu.

Apaļā galda diskusija notiek 2021. gada 18. jūnijā plkst. 14.00 – 16.30 (Rīgas laiks). Pasākuma programma pieejama šeit->

Konferences valoda: latviešu un angļu valoda (nodrošināts sinhronais tulkojums latviešu un angļu valodā).

Video ieraksts būs pieejams konferenču platformā Zoom, Delnas mājas lapā un Facebook lapā. Lai saņemtu Zoom saiti, aicinām reģistrēties līdz 18. jūnija plkst. 12:00 šeit ->  Reģistrētajiem dalībniekiem Zoom saiti nosūtīsim uz e-pastu neilgi pirms pasākuma.

Ar pirmo apaļā galda tikšanos trīs pasākumu sērijā, kas notika 23. aprīlī un bija veltīta lobēšanas interešu pārstāvības (lobēšanas) regulēšanai Latvijā, var iepazīties šeit ->.

 

Pasākumu atbalsta Amerikas Savienoto valstu vēstniecība Latvijā.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52