×

AICINĀM NVO PIEDALĪTIES TIEŠSAISTES VEBINĀROS – KĀ MĒS VARAM MAZINĀT KORUPCIJU

“Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) aicina NVO pārstāvjus oktobra pēdējā nedēļā piedalīties vebināru ciklā par atklātības veicināšanu un korupcijas mazināšanu.

  • “Ko par Latviju stāsta pasaulē plaši lietotie korupcijas pētījumi?” otrdien, 26. oktobrī plkst. 15:30–17:00. Korupcijas apmēru noteikt nav viegli. Apskatīsim Transparency International veiktos un pasaulē plaši izmantotos korupcijas pētījumus un, ko tie stāsta par situāciju Latvijā.
  • “Kādu informāciju var iegūt, izmantojot Deputāti uz Delnas? Ko ar to darīt?” trešdien, 27. oktobrī plkst. 15:30–17:00. Apskatīsim Delnas populāro tīmekļa vietni “Deputāti uz Delnas” www.deputatiuzdelnas.lv un parādīsim, kā ikviens no mums šo vietni var izmantot – apskatīt, atlasīt un analizēt politisko partiju finanšu avotus, ziedojumu apmērus un arī Saeimas deputātu deklarētās intereses un daudz ko citu.
  • “Kas ir trauksmes celšana? Ko tā nozīmē ikvienam no mums?” ceturtdien, 28. oktobrī plkst. 15:30–17:00. Runāsim par trauksmes celšanu Latvijā, tās būtību, iepazīstināsim arī ar trauksmes cēlēju stāstiem un situācijām, par kurām trauksme būtu jāceļ. Pievērsīsim uzmanību arī jaunajam trauksmes celšanas likumam, kuram jāstājas spēkā jau šogad un skaidrosim, kā tas papildinās un pilnveidos jau esošo trauksmes celšanas kārtību publiskajā un privātajā sektorā.

 

Aicinām atsaukties NVO pārstāvjus, kas labprāt piedalītos vebināros!

 

Vebināri notiks konferenču platformā “Zoom”, pirms pasākuma katrs dalībnieks saņems saiti.

Tā ir iespēja ne vien iepazīt, ko ikdienā dara Delna, bet arī mācīties un papildināt savas zināšanas par iespēju būt pilsoniski aktīviem! Reģistrācijas saite šeit.

 

Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” (www.delna.lv) savā ikdienas darbā ar dažādu aktivitāšu palīdzību informē un izglīto sabiedrību, medijus par dažādām pretkorupcijas iniciatīvām, veicina atklātību par lēmumu pieņemšanas procesiem, skaidro politiskās norises valstī no pretkorupcijas skatu punkta un norāda uz iespējamiem korupcijas gadījumiem.

 

Šo aktivitāti finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par aktivitātes saturu atbild biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna”. 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52