×

KORUPCIJAS UZTVERES INDEKSA PAZIŅOŠANA 25. JANVĀRĪ PLKST. 10.00

“Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) aicina uzzināt jaunākos Transparency International Korupcijas uztveres indeksa (Corruption Perceptions Index) Latvijas rezultātus. Delna prezentēs Latvijas 2021. gada rezultātu – korupcijas uztveri publiskajā sektorā un mūsu vietu salīdzinājumā ar pārējām reģiona valstīm, Eiropas Savienību un pasauli. Korupcijas uztveres indeksa paziņošanas pasākums notiek 2022. gada 25. janvārī plkst. 10.00 video-konferenču platformā Zoom (ar reģistrāciju šeit ->) un iespēju sekot līdzi pasākuma tiešraidei Delnas Facebook kontā.

Latvijas rādītāju skatīsim arī diezgan praktiskā tvērumā un mēģināsim atbildēt uz jautājumu, kāds ir sniegums (ar “-” vai “+” zīmi), vai tas demonstrē pārliecību, ka sasniegsim Nacionālajā attīstības plānā (2021–2027) noteiktos mērķus un pēc pāris gadiem varēsim atrasties mazāk korumpēto valstu vidū. Līdzās rādītāja apskatei izteiksim arī virkni rekomendāciju Latvijas valdībai un lēmumu pieņēmējiem ar mērķi veicināt no korupcijas brīvu vidi.

Korupcijas uztveres indeksu ik gadu publicē starptautiskā pretkorupcijas organizācija Transparency International, un tas ir pasaulē visplašāk lietotais publiskā sektora korupcijas līmeņa indikators. Delna ir starptautiskās pretkorupcijas organizācijas Transparency International nodaļa Latvijā. Transparency International nodaļas izziņo Korupcijas uztveres indeksa rezultātus savās valstīs 25. janvārī sākot ar plkst. 7.00 (pēc Latvijas laika), pirms tam rezultāti nav publiski pieejami.

Aicinām ikvienu interesentu sekot līdzi Delnas pasākuma tiešraidei Facebook vai reģistrēties un piedalīties video-konfereču platformā Zoom. Reģistrācijas saite šeit ->. Pasākuma rītā visiem reģistrētajiem pasākuma dalībniekiem uz e-pastu nosūtīsim Zoom saiti.

Ar Latvijas iepriekšējā gada Korupcijas uztveres indeksa rezultātiem aicinām iepazīties šeit -> 

 

 

Šis ieraksts ir sagatavots ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Par ieraksta saturu atbild biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52