×

DELNA AICINA JAUNIEŠUS PIEDALĪTIES ZĪMĒJUMU KONKURSĀ

“Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) aicina jauniešus vecumā no 12 līdz 19 gadiem piedalīties zīmējumu konkursā “Es redzu” un savos zīmējumos atainot kādu no tēmām:

  • “Es un Godīgums”,
  • “Es un Atbildība”,
  • “Es un Drosme”,
  • “Es un Cieņa”.

 

Aicinām jauniešus savos zīmējumos atspoguļot to, kā redzat šīs vērtības – godīgums, atbildība, drosme vai cieņa savā ikdienā un, kā tās izpaužas attiecībās ar draugiem, ģimeni, radiem, kā arī svešiem un nejauši satiktiem cilvēkiem. Zīmējumu iesniegšana ir līdz 31. martam (ieskaitot), sūtot uz pasta adresi: “Sabiedrība par atklātību – Delna”, Citadeles iela 8, Rīga, LV-1010, Latvija. 

Konkursa mērķis ir veicināt skolu jauniešu (vecumā no 12–19 gadiem) vispārējo izpratni par pretkorupcijas tēmām, godīgumu, atbildību, cieņu un drosmi kā ieguvumu, veidojot attiecības ar cilvēkiem, darbojoties un iesaistoties savas apkārtējās vides un valsts attīstībā.

Jaunieši ir nākamie darītāji, kas piedalīsies politiskajos un sociālajos procesos, ar savu attieksmi un viedokli veidos ne tikai attiecības ar sev tuvajiem, bet arī ar valsti un piedalīsies tās attīstībā.

Mums ir svarīga ikviena jaunieša izpratne par godīgumu, atbildību, drosmi un cieņu. Konkursa laikā iesūtītos zīmējumus Delna izmantos kā avotu, lai radītu komiksu un video-animāciju par tēmu – godaprāts jauniešu acīm. Komiksu un video tālāk izmantosim, lai stāstītu pārējiem Latvijas jauniešiem, kas ir godaprāts un kādu ieguvumu sniedz godaprātā balstītas attiecības ar cilvēkiem mums apkārt un valsti. Iesūtītos zīmējumus, komiksu un video izstādīsim 2022. gada jūlijā un augustā trīs publiskās vietās, kur varam sasniegt lēmumu pieņēmējus. Tā arī plašākai sabiedrībai un lēmumu pieņēmējiem stāstīsim to, ka ar godaprātu saistīti jautājumi ir daļa no izglītības procesa skolās un jaunieši ir sabiedrības sastāvdaļa ar viedokli un redzējumu par valsti un savu vietu tajā.

Zīmējumu konkursa noslēgumā labākā zīmējuma autoru katrā no tēmām aicināsim uz izstādes atklāšanu un apbalvosim ar pārsteiguma balvām.

Vairāk par nosacījumiem dalībai zīmējumu konkursā lasiet šeit ->.

Delnai ir svarīga ikviena jaunieša izpratne un skatījums par vērtībām – godīgums, atbildība, cieņa un drosme. Aicinām Latvijas ģimenes un skolas atbalstīt šo zīmējumu konkursu un pārrunāt ar jauniešiem šo vērtību nozīmi un vietu ikviena jaunieša attīstībā.

 

Papildu informācija:
Delnas interešu aizstāvības un projektu vadītāja Agnija Birule, agnija.birule@delna.lv

 

Zīmējumu konkursu jauniešiem atbalsta Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā un Atklātības fonds.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52