×

PIRMAIS FINTECH UZŅĒMUMS PIEVIENOJAS INICIATĪVAI “NULLES TOLERANCE PRET KORUPCIJU”

“Sabiedrības par atklātību – Delna” un “CSR Latvia” īstenotajai iniciatīvai, kuras mērķis ir mazināt korupcijas riskus Latvijas biznesa vidē un uzlabot uzņēmumu praksi informācijas publiskošanā un pretkorupcijas programmu ieviešanā, ir pievienojies finanšu tehnoloģiju uzņēmums “Eleving Group”.

Līdz ar dalību iniciatīvā, uzņēmums ir apņēmies sekmēt atklātības principus, pilnveidojot informācijas publiskošanas praksi, kā arī ieviest un īstenot pretkorupcijas politikas un procedūras atbilstoši atklāta biznesa vadlīnijām.

““Eleving Group” šī iniciatīva ir svarīga galvenokārt trīs iemeslu dēļ. Jau kopš uzņēmuma dibināšanas tiecamies kļūt par publisku kompāniju. Tas nozīmē, ka godīga un caurspīdīga komercprakse ir fundamentāla mūsu biznesa sastāvdaļa. Tāpat mēs apzināmies, ka esam korporatīvais sabiedrības loceklis un tā ir arī mūsu atbildība un uzdevums, veidot vienotu izpratni par korupcijas problemātiku kā sabiedrības, tā arī sadarbības partneru un citu lielo uzņēmumu vidū. Turklāt šī ir iespēja mums pašiem noteikt skaidrus un stingrus iekšējos pretkorupcijas standartus, sniedzot savu pienesumu ilgtspējīgas un atklātas biznesa vides stiprināšanā,” par dalību projektā teic “Eleving Group” korporatīvo attiecību direktors Artūrs Čakars.

“Neraugoties uz to, ka Latvijā vairāk nekā 20 gadu laikā ir paveikts nozīmīgs darbs korupcijas pētīšanā, mazināšanā un novēršanā, dažādi dati un avoti rāda, ka mums vēl ir vieta izaugsmei. To apliecina arī pēdējo gadu “Transparency International” Korupcijas uztveres indeksa rādītāji, kur Latvija ilgstoši atrodas zem Eiropas Savienības valstu vidējā līmeņa. Mēs aicinām uzņēmējus pievienoties šai iniciatīvai, lai tā kļūtu par līdz šim iztrūkstošo impulsu Latvijas biznesa vides godprātības un caurskatāmības uzlabošanai. Turklāt uzņēmējiem šī ir teicama iespēja dalīties ar savu pieredzi un pārņemt citu uzņēmumu labo praksi, veicināt savu darbinieku un sadarbības partneru izpratni par ētiskajām dilemmām dažādās ar biznesu un politisko procesu saistītajās situācijās,” par iniciatīvu skaidro “Sabiedrības par atklātību – Delna” direktore Inese Tauriņa.

“Eleving Group” ir sestais uzņēmums, kas paziņojis par pievienošanos “Sabiedrības par atklātību – Delna” un “CSR Latvia” īstenotajai iniciatīvai. Iniciatīvai jau pievienojušies: “Rīgas Meži”, “Bonava Latvija”, “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca”, “SCHWENK Latvija” un “Valsts nekustamie īpašumi”.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52