×

IZSTĀDE “CIEŅA, DROSME, GODĪGUMS UN ATBILDĪBA” DAUGAVPILĪ

“Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) aicina uz ceļojošās mākslas izstādes “Cieņa, drosme, godīgums un atbildība jauniešu acīm” atklāšanu 2022. gada 29. septembrī plkst. 16:00 Daugavpils pilsētas pašvaldības 1. stāva foajē (Krišjāņa Valdemāra iela 1, Daugavpils). Izstāde būs apskatāma līdz 29. oktobrim, ieeja bez maksas.

Mākslas izstādi atklās Delnas direktore Inese Tauriņa, Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, piedalīsies arī Nīderlandes Karalistes vēstniece Latvijā Klaudija Magdalena Njo Pīterse (Claudia Magdalena Njoo Pieterse).

Izstādē būs apskatāmi 133 darbi no 24 Latvijas skolām un 1 ģimenes. Jaunieši vecumā no 12 līdz 19 gadiem savos zīmējumos atainojuši, tādas vērtības kā cieņa, drosme, godīgums un atbildība un to kā šīs vērtības izpaužas viņu un apkārtējo cilvēku rīcībā un attieksmē vienam pret otru. Visbiežāk jaunieši savos darbos atainoja drosmi – 57 zīmējumi, atbildību – 30 zīmējumi, cieņu – 23 zīmējumi, godīgumu – 13 zīmējumi. Vairāki jaunieši darbos bija izvēlējušies apvienot vērtības – 10 zīmējumi.

Delna, aktualizējot jauniešu lomu atbildīgas un tiesiskas valsts stiprināšanā, 2022. gada martā aicināja jauniešus vecumā no 12 līdz 19 gadiem piedalīties zīmējumu konkursā “Es redzu”. Mudinājām jauniešus izvēlēties vienu no zīmējuma konkursa apakštēmām “Es un godīgums”, “Es un atbildība”, “Es un drosme” vai “Es un cieņa” un atainot, kā viņi saredz izvēlēto vērtību.

Izstādē piedalās Aleksandrovas pamatskolas, Baldones vidusskolas, Daugavpils Vienības pamatskolas, Daugavpils 9. vidusskolas, Dobeles 1. vidusskolas, Dundagas vidusskolas, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas, Jelgavas pamatskola “Valdeka” – attīstības centra, J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolas, Jūrmalas Pumpuru vidusskolas, Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas, Rīgas Centra humanitārā vidusskolas, Rīgas Kultūru vidusskolas, Rīgas 6. vidusskolas, Rīgas 40. vidusskolas, Rīgas 63. vidusskolas, Rīgas 71. vidusskolas, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Salacgrīvas vidusskolas, Salaspils 1. vidusskolas, Skaistkalnes vidusskolas, Vaboles vidusskolas, Viesītes vidusskolas un Zilupes Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi ar saviem zīmējumiem.

Delna no konkursā iesūtītajiem darbiem rada komiksu un video-animāciju par tēmu “Godaprāts jauniešu acīm”. Jaunradīto materiālu plašākai publikai prezentēsim un nosūtīsim Latvijas skolām, mācību gadam sākoties, ar aicinājumu to lietot mācību stundās un ārpusskolas nodarbībās, pārrunājot ar jauniešiem pilsonisko līdzdalību.

Izstādes darbi pirms tam bija apskatāmi Mazajā Ģildē (Rīgā), Izglītības un zinātnes ministrijā un Rīgas domē. Izstādi Daugavpilī Delna rīko ar Daugavpils pilsētas pašvaldības un Kultūras pārvaldes atbalstu. Šo projektu atbalsta Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā un Atklātības fonds. Savu atbalstu izstāžu rīkošanā Rīgā sniedza arī Izglītības un zinātnes ministrija, Rīgas dome un Mazā Ģilde.

 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52