×

DELNA AICINA PUBLISKOT ATLĪDZĪBU VALSTS PĀRVALDĒ

Šobrīd netiek publiskota amatpersonu un darbinieku saņemtā atlīdzība un tādējādi ir ievērojami vājināts valsts un pašvaldību līdzekļu izlietojuma atklātības līmenis un sabiedriskās kontroles mehānisms. Lai meklētu risinājumus un turpmāk nodrošinātu iespēju sabiedrībai, pētniekiem un medijiem sekot līdzi amatpersonu un darbinieku nodarbinātības un atlīdzības jautājumiem, “Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) rīko tiešsaistes ekspertu forumu un publisko diskusiju. Pasākums notiek 2022. gada 4 novembrī plkst. 10.00–12.00 konferenču platformā Zoom (ar iepriekšēju reģistrāciju šeit ->) un tiešraidi Delnas Facebook lapā.

Delnas ieskatā Latvijas sabiedrība ir ieinteresēta efektīvā un paredzamā publisko līdzekļu izlietojumā un šajā ziņā amatpersonu un darbinieku atlīdzības pārraudzībai nebūtu jābūt izņēmumam. Atlīdzības publiskošana dod iespēju ātri atklāt un reaģēt uz nodarbinātības problēmām – fiktīvu nodarbinātību, amatu savienošanām, nedabiski lielas slodzes apmēriem, interešu konflikta riskiem un citiem personālā pārvaldības trūkumiem,” komentē Delnas interešu aizstāvības un projektu vadītāja Agnija Birule.

Pasākumu atklās Finanšu ministra padomnieks budžeta jautājumos Ints Dālderis. Valsts kanceleja runās par apstiprinātās valsts pārvaldes atalgojuma sistēmas reformu, 2023. gadā un 2024. gadā plānotajām izmaiņām. Savukārt, Valsts kontrole vērsīs uzmanību uz minētās reformas revīzijas rezultātiem. Pārresoru koordinācijas centrs prezentēs atlīdzības politiku, atklātību un iespējamos attīstības virzienus valstij piederošajās kapitālsabiedrībās.

Pasākuma otrajā daļā Latvijas Radio 1 raidījumu vadītāja Aida Tomsona vadībā apskatīsim vajadzību publiskot valsts amatpersonu un darbinieku atlīdzību valsts iestādēs, tajā skaitā valstij un pašvaldībai piederošajās kapitālsabiedrībās, un meklēsim informācijas publiskošanas veidus, kuri nenodara nesamērīgu kaitējumu personu datu aizsardzībai. Diskusijā piedalīsies: Mārtiņš Kossovičs (Par/PROGRESĪVIE frakcijas vadītājs Rīgas domē), Anna Aļošina (Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Pirmās pārvaldes (Politikas plānošanas un komunikācijas) priekšniece), Kristīne Kinča (Latvijas Pašvaldību savienības padomniece juridiskajos jautājumos) un Evita Goša (“Sabiedrības par atklātību – Delna” padomes priekšsēdētāja vietniece). Esam aicinājuši piedalīties arī 14. Saeimas deputātus un ikvienu interesentu.

Pasākuma pilna programma pieejama šeit ->.

 

Pasākumu atbalsta ASV vēstniecība Latvijā un Atklātības fonds, ar kuru atbalstu jau 2022. gadā rīkojām divus publiskus pasākumus par dažādām pretkorupcijas, tiesiskuma un labas pārvaldības tēmām.

 

Delnas kontakti

  • Agnija Birule, interešu aizstāvības un projektu vadītāja, agnija.birule@delna.lv, +371 67285585

 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52