×

ZĪMĒJUMU KONKURSS, KOMIKSA UN VIDEO IZVEIDE “GODĪGUMS KĀ IEGUVUMS” JAUNIEŠIEM

 PROJEKTA NORISES LAIKS: 01.02.2022.–31.09.2022.

PROJEKTA IZMAKSAS: 9361 EUR

FINANSĒTĀJS: Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā un Atklātības fonds.

KONTAKTPERSONA: Agnija Birule

PROJEKTA AKTIVITĀTES

Rīkojām Latvijas skolās zīmējumu konkursu “Es redzu” un uzrunājām dalībai jauniešus vecumā no 12 līdz 19 gadiem. Aicinājām izvēlēties vienu no tēmām “Es un Godīgums”, “Es un Atbildība”, “Es un Drosme” vai “Es un Cieņa” un savos zīmējumos atainot, kā izvēlētā vērtība izpaužas jauniešu un cilvēku, kuri atrodas viņiem līdzās, rīcībā un attieksmē vienam pret otru. Zīmējumu konkurss norisinājās līdz 2022. gada 31. martam. 

Konkursā piedalījās 24 Latvijas skolas un 1 ģimene no Ādažu novada, kopā saņēmām 133 darbus. Visbiežāk jaunieši savos darbos atainoja drosmi – 57 zīmējumi, atbildība – 30 zīmējumi, cieņa – 23 zīmējumi, godīgums – 13 zīmējumi. Vairāki jaunieši darbos bija izvēlējušies apvienot vērtības – 10 zīmējumi. 

Projekta laikā saņemtos skolēnu zīmējumus kopā ar grafisko dizaineri noformējām uz lielformāta planšetēm un izstādījām četrās publiskās vietās. Izstādes lielā atklāšana notika Mazajā Ģildē Rīgā, izstādei noslēdzoties darbi tika pārvesti uz Izglītības un zinātnes ministriju, Rīgas domi un Daugavpils pilsētas domē. 

Izstādes atklāšanu Mazajā Ģildē apmeklēja jaunieši, kas piedalījās zīmējumu konkursā kopā ar ģimenēm, skolasbiedriem un skolotājiem, kā arī Delnas draugi un ikviens mākslas mīļotājs. Atklāšanā aicinājām piedalīties izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci, projekta finansētājus – ASV vēstniecības Latvijā vēstnieka vietnieci Rutu Elvikis, Nīderlandes Karalistes vēstnieces vietnieci Latvijā Lieski de Krijgeri (Lieske de Krijger) un Atklātības fonda priekšsēdētāju Valdi Liepiņu. Izstādes atklāšanā Delna apbalvoja labāko zīmējumu autorus katrā no konkursa apakštēmām un pasniedza projekta finansētāju sarūpētās simpātiju balvas.  Labākos zīmējumus var apskatīt uz pastkartēm. 

Lejuplādēt šeit -> “Cieņa

Lejuplādēt šeit -> “Drosme

Lejuplādēt šeit -> “Godīgums

Lejuplādēt šeit -> “Atbildība

Projekta noslēgumā, iedvesmojoties no jauniešu zīmējumiem, radījām uzdevumu komplektu un animāciju “Cieņa, drosme, godīgums un atbildība jauniešu acīm” Latvijas skolām. Aicinām Latvijas skolas šos uzdevumus lietot mācību stundās un ārpusskolas nodarbībās, pārrunājot ar jauniešiem pilsonisko līdzdalību.

Uzdevumu komplekts šeit ->

pastedGraphic.png

Animācija “Kas ir godīgums, atbildība, drosme un cieņa jauniešu acīm” skat. Delnas YouTube kontā ->

 

 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52