×

DELNAS TRAUKSMES CELŠANAS CENTRS AICINA UZ ATVĒRTO DURVJU DIENU

“Sabiedrības par atklātību – Delna” Trauksmes celšanas centrs aicina uz Atvērto durvju dienu ceturtdien, 2019. gada 24. oktobrī, plkst. 10.00–15.00. Lūdzam iepriekš vienoties par konkrētu tikšanās laiku, zvanot uz tālruņa numuru 257 566 53 vai rakstot uz konsultacijas@delna.lv. Aicinām tos, kuri ir saskārušies ar korupciju, krāpšanu, kaitējumu sabiedrībai, veselībai vai videi, amatpersonu pārkāpumiem, bet nav pārliecināti, kā rīkoties, sazināties ar Trauksmes celšanas centru.

 

Trauksmes celšanas likums stājās spēkā 2019. gada 1. maijā – ir pagājuši jau vairāk nekā pieci mēneši. Publiskajās institūcijās un uzņēmumos ar vairāk nekā 50 darbiniekiem jau būtu jābūt ieviestiem trauksmes celšanas mehānismiem.

Daudzi trauksmes cēlēju stāsti apliecina – pašam cilvēkam lēmums celt trauksmi var būt ļoti sarežģīts un nereti arī maina dzīvi. Ir daudz nezināmā – kā pati trauksmes celšana ietekmēs darbu, privāto dzīvi, kur saņemt atbalstu, juridiskās konsultācijas, aizsardzību. Tāpēc trauksmes cēlējam ir ļoti svarīgi nepalikt vieniem un saņemt atbalstu. Delnas Trauksmes celšanas centrā var saņemt konsultācijas, atbalstu dokumentu sagatavošanā vai to sagatavošanu, vēršanos atbildīgajās institūcijās trauksmes cēlēja vietā u.c., turklāt Delna garantē trauksmes cēlēja konfidencialitāti.

Delnas Trauksmes celšanas centrā var vērsties ikkatrs, kas novēro pārkāpumu, pat, ja pašam nav iespējams to konkrēti identificēt vai pilnībā pierādīt. Lai cilvēks, kurš ir pamanījis ko aizdomīgu, celtu trauksmi, viņam nav pašam jāmāk atrast pareizos Krimināllikuma pantus, kas tikuši pārkāpti, vai citādi nevainojami jāorientējas likumu sistēmā – tas ir iestāžu pienākums.

 

Sīkāka informācija par Delnas Trauksmes celšanas centru ->.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52