×

PAR LOBĒŠANAS ATKLĀTĪBU AR VLADLENU KOVAĻEVU

Aktualizējoties lobēšanas atklātības regulējuma izstrādes darbam Saeimā, arī sabiedrības diskusijai par lobēšanas atklātības nepieciešamību, Delna uz sarunu aicināja “VA Government” vadošo partneri Vladlenu Kovaļevu, kuru aicinājām pastāstīt par to, kas ir lobēšana, kādēļ Latvijā nepieciešams lobēšanas atklātības regulējums un vai nepieciešami vēl kādi soļi, lai sakārtotu šo nozari.

“Lobēšana, manuprāt, ir viens no demokrātijas īstenošanas instrumentiem. […] Tā [lobēšana] ir iespēja  sabiedrībai, uzņēmumiem,  uzņēmumu asociācijām, cilvēku grupām pārstāvēt savas demokrātiskās intereses biežāk nekā reizi četros gados. […] Lobēšanas regulējums Latvijā būtu pirmais solis uz šīs augošās nozares sakārtošanu,” skaidro V.Kovaļevs.

Ar V.Kovaļevu sarunājās Sabiedrības par atklātību – Delna direktores vietniece, projekta Alianse pret korupciju vadītāja Inese Tauriņa. Saruna notika 2020. gada 7.oktobrī.

Ieraksts ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par ieraksta saturu atbild “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52