×

VĒSTULE IEKŠLIETU MINISTRAM PAR ARMANDA RUKA IECELŠANU AMATĀ

2020. gada 12. oktobrī biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) nosūtīja vēstuli Iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam un Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam. Vēstulē Delna aicina skaidrot, kāpēc Iekšlietu ministrs pēc atklātā konkursa uz Valsts policijas priekšnieka amatu noslēgšanās bez rezultāta neizsludināja atkārtotu konkursu. 2020. gada janvārī Iekšlietu ministrs publiski paziņoja, ka Valsts policijas priekšnieku izraudzīs atklātā konkursā.

Tāpat Delna aicina skaidrot, kāpēc Iekšlietu ministrs neiekļāva neatkarīgus novērotājus Valsts policijas priekšnieka amata kandidāta Armanda Ruka vērtēšanas komisijas darbā. Pēc Iekšlietu ministra uzaicinājuma Delna piedalījās Valsts policijas priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisijas sastāvā ar novērotāja un rekomendācijas tiesībām. Delnas pārstāves Zane Zvirgzdiņa un Liene Gātere piedalījās komisijas sēdēs no 2020. gada 10. jūlija līdz 14. augustam. Taču Delna nav saņēmusi informāciju par tālāko atlases procesa gaitu un Armanda Ruka vērtēšanā nepiedalījās.

Delnas ieskatā atkārtota konkursa neizsludināšana un viena kandidāta izraudzīšana pēc Iekšlietu ministra ieskatiem var radīt negatīvu priekšstatu sabiedrībā par politiski motivētu kandidāta izvēli, kurš strādās nevis visas sabiedrības, bet šauru grupu interesēs. Turklāt sākotnējā konkursa neveiksme un gala kandidāta izraudzīšanās bez konkursa var mazināt spējīgu kandidātu vēlmi startēt turpmākos konkursos uz valsts pārvaldes amatiem, aizdomās, ka tie ir tikai butaforija.

VĒSTULES TEKSTS

Vairāk informācijas: Liene Gātere, biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” direktore, liene.gatere@delna.lv, +371 67285585.

Attēls: kat wilcox, Pexels

Šī ziņa ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52