×

VIDEO: KĀDS IR LATVIJAS PROGRESS INTEREŠU PĀRSTĀVĪBAS ATKLĀTĪBAS REGULĒJUMA IZSTRĀDĒ

Video ieraksts bez tulkojuma pieejams Youtube šeit ->

 

“Sabiedrība par atklātību – Delna” kopā ar ASV vēstniecību Latvijā 2021. gada 23. aprīlī organizēja diskusiju “Interešu pārstāvības regulējums Latvijā”. Apskatījām Latvijas darbu pie interešu pārstāvības atklātības regulējuma izstrādes, arī saistībā ar GRECO Ceturtās novērtēšanas kārtas rekomendācijām.

Diskusijā piedalījās ASV vēstnieks Džons Kārvails (John Carwile), GRECO ziņotāji, kas ir atbildīgi par rekomendāciju izteikšanu Latvijai, starptautiski atzīti pretkorupcijas un labas pārvaldības eksperti no OSCE ODIHR un Transparency International tīkla, Saeimas deputātus, pārstāvjus no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja.

Pasākumā iepazināmies ar labāko starptautisko praksi un diskutējām, kādam ir jābūt Latvijas lobēšanas atklātības regulējumam. Starptautiskie eksperti dalījās ar savu pieredzi un ieteikumiem, Saeimas deputāti un Latvijas eksperti – ar savu redzējumu par topošo Latvijas regulējumu. Diskusijā piedalījās Saeimas deputāti, tajā skaitā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas, kuras paspārnē atrodas Darba grupa interešu pārstāvības atklātības regulējuma izstrādei, locekļi.

Šī ir lieliska iespēja sastapt starptautiski atzītus pretkorupcijas un labas pārvaldības ekspertus, kuri ikdienā sniedz savas konsultācijas un atzinumus daudzām valstīm, kas ir ceļā uz atbildīgu un demokrātisku politisko vidi.

Programma pieejama šeit (pdf fails).

 

Pasākumu atbalsta Amerikas Savienoto valstu vēstniecība Latvijā.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52