×

VĒLIES IEPAZĪT DEPUTĀTU KANDIDĀTUS? PIEDALIES PRAKTISKĀ DARBNĪCĀ

“Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) aicina interesentus piedalīties praktiskā tiešsaistes darbnīcā, lai, izmantojot publiski pieejamo informāciju un datus, apkopotu informāciju par daļu no 14. Saeimas deputātu kandidātiem no visiem 19 sarakstiem.

Praktiskā darbnīca notiek tiešsaistē ceturdien, 2022. gada 25. augustā plkst. 9.00–15.00. Reģistrēšanās līdz 23. augustam -> https://forms.gle/DpvbTfnvV9NLNf147.

Darbnīcā Delnas un KNAB eksperti sniegs ieteikumus par to, uz kādiem jautājumiem meklēt atbildes, ko noskaidrot, lai iepazītu kandidātus, kā arī, kuri ir publiski pieejamie un uzticamie informācijas avoti, ko izmantot. Dalībnieki grupās veidos konkrētu deputātu kandidātu profilus, ko vēlāk publicēsim www.deputatiuzdelnas.lv, lai ikviens vēlētājs var padziļināti iepazīties ar daļu no kandidātiem un informēti piedalīties vēlēšanās.

“Iedzīvotāju piedalīšanās vēlēšanās ar katru reizi krītas, līdz ar to aizvien mazāk cilvēku intereses tiek pārstāvētas Saeimā. Turklāt, nepilni 20% vēlētāju norāda, ka vēlēšanās nepiedalās, jo nezina par ko balsot, 12 % neredz jēgu dalībai vēlēšanās. Tādēļ Delna organizē šo darbnīcu, lai vēlētāji var iepazīt daļu deputātu kandidātu un arī paši pēc Delnas izstrādātiem principiem var noskaidrot informāciju par jebkuru citu kandidātu,” skaidro Delnas direktore Inese Tauriņa.

“Pilsoniskā līdzdalība izpaužas dažādos veidos, un viens no tiem ir savas balss atdošana Saeimas vēlēšanās par labu kādai partijai vai partiju apvienībai. Lai pilnvērtīgi izmantotu pilsoniskās līdzdalības iespējas, vēlēšanās jāpieņem izsvērts lēmums. Aicinu aktīvos iedzīvotājus piedalīties praktiskajā darbnīcā, apkopot informāciju par 14. Saeimas vēlēšanu deputātu kandidātiem un palīdzēt līdzpilsoņiem izdarīt izsvērtu, faktos balstītu izvēli,” norāda KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

 

Sīkāka informācija: Inese Tauriņa, inese.taurina@delna.lv

Darbnīcu organizē Delna sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju.

Pasākums notiek projekta “Veido atbildīgu Saeimu – iepazīsti pirms balso!” ietvaros, ko līdzfinansē Atklātības fonds.

 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52