×

STARPTAUTISKAJĀ PRETKORUPCIJAS DIENĀ AKTUALIZĒSIM KORUPCIJAS NEGATĪVO IETEKMI UZ NACIONĀLO UN GLOBĀLO DROŠĪBU

Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) Starptautiskajā Pretkorupcijas dienā, 9. decembrī, no plkst. 12.00 līdz 15.00 rīkos tematisko pasākumu “Korupcija – nacionālās un globālās drošības drauds”. Pasākumam varēs sekot līdzi tiešraidē latviešu un angļu valodā.

Korupcija ir fenomens, kas ilgtermiņā var negatīvi ietekmēt ne tikai atsevišķas nozares, bet arī tautsaimniecību un sabiedrības labklājību kopumā. Šī gada ģeopolitisko satricinājumu dēļ Delna un KNAB aicina Starptautiskajā Pretkorupcijas dienā īpašu uzmanību pievērst korupcijas negatīvajai ietekmei uz nacionālo un globālo drošību.

Pasākumu “Korupcija – nacionālās un globālās drošības drauds” paredzēts aizvadīt divās daļās.

Pirmajā daļā paredzēta KNAB un Delnas paneļdiskusija, kurā aicināti piedalīties arī pārstāvji no Saeimas un Iekšlietu ministrijas, to vadīs Latvijas Radio 1 žurnālists Aidis Tomsons. Diskusijas laikā paredzēts aktualizēt korupcijas negatīvo ietekmi uz Latvijas iekšējo un ārējo drošību, kā arī pārrunāt pasākumus, kas būtu nepieciešami korupcijas negatīvās ietekmes mazināšanai uz Latvijas drošību.

Pasākuma otrajā daļā paredzēta Amerikas Savienoto Valstu (ASV) pretkorupcijas ekspertes Sāras Čeizas (Sarah Chayes) vieslekcija par korupciju kā globālās drošības draudu. Vieslekcijai sekos jautājumu un atbilžu sesija, kā arī Ukrainas Nacionālā pretkorupcijas biroja (NABU) pārstāvja uzruna par NABU un Ukrainas vērtējumu par korupcijas ietekmi uz drošību.

Starptautiskajai Pretkorupcijas dienai veltītais pasākums notiks 9. decembrī no plkst. 12.00 līdz 15.00 Valsts administrācijas skolas telpās, Rīgā, Raiņa bulvārī 4. Pasākums notiks latviešu un angļu valodā ar sinhrono tulkojumu. Tiešsaistē pasākums latviešu valodā tiks pārraidīts Delnas un KNAB sociālā tīkla Facebook kontos, angļu valodā – Delnas mājaslapā. Dalība klātienē tikai ar ielūgumiem.

Reģistrācija, lai saņemtu sīkāku informāciju par pasākuma tiešsaistes norisi šeit ->. Pasākuma galvenā mērķauditorija ir 14. Saeimas deputāti, valsts un pašvaldību institūcijās nodarbinātie, drošības nozares organizāciju pārstāvji u.c. interesenti.

 

Pasākumu atbalsta ASV Tieslietu departaments un ASV Valsts departaments. Šis pasākums ir īstenots, pateicoties Baltijas–Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) finansējumam, vairāk informācijas par BAFF stipendijām un lektoru atbalstu varat uzzināt, apmeklējot www.balticamericanfreedomfoundation.org.

 

Sīkāka informācija: “Sabiedrība par atklātību – Delna”, ti@delna.lv, 67285585.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52